[SOLVED] gpicview not responding under lxde in archlinux.

Please post all general support questions for LXDE here.
shinchyn
Posts: 11
Joined: Tue Mar 24, 2009 11:30 pm

[SOLVED] gpicview not responding under lxde in archlinux.

Postby shinchyn » Fri Jul 17, 2009 2:55 pm

Just installed archlinux + lxde, but found gpicview can't work.
$ gpicview
gpicview: error while loading shared libraries: libjpeg.so.62: cannot open shared object file: No such file or directory
I have checked that there existed libjpeg already.
How can I solved this problem ?
Last edited by shinchyn on Sun Jul 19, 2009 2:53 am, edited 1 time in total.

phillipe
Posts: 41
Joined: Mon Apr 27, 2009 4:12 pm

Re: gpicview not responding under lxde in archlinux.

Postby phillipe » Sat Jul 18, 2009 2:28 am

shinchyn you can try this:
# ln -s /usr/lib/libjpeg.so /usr/lib/libjpeg.so.62

Or you can also install the gpicview-svn that is on AUR. gpicview-svn function perfectly.
==> Phillipe Smith ( SmithuX ) <==
Email: phillipe@archlinux.com.br
WebSite: http://www.smithux.com

tlaloc
Posts: 6
Joined: Sun Sep 21, 2008 3:25 pm

Re: [SOLVED] gpicview not responding under lxde in archlinux.

Postby tlaloc » Mon Jul 20, 2009 4:59 pm

I doubt that this would help (unless gpicview-svn is already build against libjpeg7). Instead, I would install libjpeg6 from AUR - the two versions don't conflict, you have both on your system.

maces
Posts: 503
Joined: Sat Oct 25, 2008 6:04 pm
Contact:

Re: [SOLVED] gpicview not responding under lxde in archlinux.

Postby maces » Tue Jul 21, 2009 3:02 pm

Hi

Dump question, you have tried pacman -Syu? Solved the problem for me ;)

maces


Return to “General Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests